تاریخچه حلوا شکری در ایران
حلوا شکری یا حلوا ارده، یکی از شیرینیها یا دسرهای مهم در فرهنگ و تاریخ ایران به شمار میآید. حلوا شکری یک خوراکی محبوب و لذیذ در ایران است و میتوان گفت نمادی از فرهنگ غنی ایران است. حلوا شکری ابتدا در ایران و در زمان صفوی تولید شد و و به دلیل استقبال بی نظیری که از آن به دیگر کشورهای جهان صادر شد.
تاریخچه تولید حلواشکری در ایران بسیار جذاب است و ما در این مقاله، ما به بررسی تاریخچه حلوا شکری و چگونگی تولید آن میپردازیم . توصیه میکنیم تا انتهای این مقاله با ما همراه باشید.
فهرست مطالب
حلوا شکری چیست؟
همانطور که گفتیم، حلوا شکری یا حلوا ارده یک نوع خوراکی ایرانی است که از ترکیب ارده کنجد، آرد، آب، شکر و گلاب تهیه میشود. از حلوا شکری میتوان در وعده صبحانه و یا به عنوان یک میان وعده پرارژی و مغذی استفاده کرد. حلوا شکری یک یک خوراکی محبوب و لذیذ است که در طعمهای مختلفی مانند حلوا شکری پستهای، حلواشکری وانیلی، حلواشکری با طعم بادام و … در بازاز عرضه شده است.
تاریخچه حلواشکری
تاریخچه تولید حلواشکری در ایران، به زمان صفویه، سلطنت شاه عباس و وزارت شیخ بهایی برمیگردد. در آن زمان، در فصل زمستان جنگی رخ میدهد و سربازان باید آماده حمله و دفاع میشدند. در این زمان شاه عباس صفوی به وزیر مشاور خود یعنی شیخ بهایی دستور میدهد تا غذایی برای سربازان تدارک ببنند تا بتوانند به خوبی آماده جنگیدن شوند.
شاه عباس درخواست کرد که غذایی برای سربازان تهیه میشود دارای سه ویژگی باشد:
· حمل و نقل و جابجایی آن آسان باشد.
· مواد مغذی مورد نیاز بدن را دارا باشد.
· انرژی لازم و کافی برای سربازان را تامین کند.
بنابر درخواست شاه عباس، شیخ بهایی با جابر عصار ، آشپز و متخصص زمان خود، مشورت کرد و تصمیم بر آن شد تا از دانه کنجد برای تهیه این نوع غذا استفاده شود. جابر عصار توانست با ترکیب مقداری کنجد آسیاب شده (ارده) و مقداری از انواع شیره (شیره توت، شیره انگور، شیره خرما و …) غذایی بی نظیر تولید کند که به نام حلوا ارده یا حلوا شکری شناخته میشود.
این غذا سه ویژگی خواسته شده را دارا بود و به دلیل طعم فوقالعاده و منحصر به فردی که داشت بسیار مورد استقبال سربازان و همچنین شاه عباس صفوی قرار گرفت. سپس حلوا شکری به تدریج در تمام شهر و کشور رایج شد و مورد مصرف همگان قرار گرفت.
نحوه تولید حلوا ارده یا حلوا شکری در دسترس دیگران قرار گرفت و تولید کنندگان بسیاری در ایران و در شهرهای مختلف، مشغول به تولید این محصول شدند و در حال حاضر این محصول یک خوراکی پرطرفدار و محبوب نه تنها در ایران بلکه در سراسر جهان به خصوص در آفریقاست.
در حال حاضر حلواشکری یک خوراکی سنتی ایرانی به حساب میآید و در انواع مختلفی تولید میشود که مطابق با سلیقه و ذائقه ایرانیان است و با توجه به این که از کنجد تهیه شده دارای ارزش غذایی بالایی است و تمامی مواد مغذی مورد نیاز بدن را داراست. جهت آگاهی از خواص کنجد کلیک کنید.امروزه حلوا شکری در تمام خانههای ایرانی یافت میشود و افراد برای تامین انرژی خود هنگام کار کردن، ورزش کردن، درس خواندن و … از آن استفاده میکنند.
ارزش غذایی حلوا شکری:
در زیر ارزش غذایی هر 100 گرم حلوا شکری آمده است:
· انرژی: 450 الی 500 کالری
· پروتئین: 7 الی 10 گرم
· چربی: 20 الی 30 گرم
· کربوهیدرات: 60 الی 70 گرم
· قند: 45 الی 55 گرم
· فیبر: 1 الی 3 گرم
· کلسیم: 100 میلی گرم
· آهن: 4 میلیگرم
با توجه به میزان قند و چربی بالای حلواشکری بهتر است از مصرف زیاد آن خودداری کنید.
انواع حلواشکری:
حلواشکری در طعمها و انواع متفاوتی تولید میشود تا هر کسی بتواند طبق علاقه و ذائقه خود، طعم مورد خود را مصرف کند. انواع طعمهای حلوا شکری در ایران به شرح زیر است:
- حلواشکری ساده
- حلوا شکری کاکائویی
- حلواشکری سنتی
- حلوا شکری پستهای
- حلوا شکری با تزئین بادام
- حلوا شکری وانیلی
و…
جهت خرید حلوا شکری نیاکان در طعمهای مختلف، میتوانید از طریق سایت حلوا نیاکان اقدام کنید و یا میتوانید با مراجعه به به فروشگاهها (افق کوروش، اتکا، هایپر استار، هایپر احمدی و …) و سوپرمارکتهای سراسر کشور این محصول را تهیه کنید.
نتیجهگیری
در این مقاله، به بررسی تاریخچه تولید حلوا شکری پرداختیم. حلوا شکری در زمان شاه عباس صفوی و با دستور او توسط شیخ بهایی و جابر عصار با استفاده از کنجد آسیاب شده و شیره تهیه شد. این ترکیب فوق العاده و پر انرژی برای مصرف سربازان در زمان جنگ تولید شد.
در حال حاضر حلوا شکری نمادی از فرهنگ ایرانیان به حساب میآید ویک خوراکی سنتی ایرانی است که بسیار محبوب و لذیذ است و در وعده صبحانه یا به عنوان میان وعده برای تامین انرژی کافی بدن و رسیدن مواد مغذی به بدن مورد استفاده قرار میگیرد.
حلوا شکری در حال حاضر، از ایران به کشورهای مختلف صادر میشود و دارای طعمهای مختلف و متفاوتی مثل حلواشکری پستهای، وانیلی، بادام، کاکائویی و .. تولید میشود.
از این که ما را انتهای مقاله همراهی کردید سپاسگزاریم.