حول الحلاوة الطحينية نیاکان

معلومات لمعرفة المزيد عنا

کارشناسان ورزش بر این باورند که قهرمان شدن بسیار سخت و دشوار بوده و برنامه ریزی اصولی می خواهد. اما قهرمان ماندن بسیار سخت تر از قهرمان شدن است. نقل نوشته بالا در عرصه تولید هم مصداق دارد. می شود با ایده های درست و تلاش و برنامه ریزی به قله ی افتخار رسید، اما ماندن در قله، تلاشی مضاعف می خواهد.

تاریخچه حلوا نیاکان

در پاییز 1340 خورشیدی، در شمال استان زرخیز خوزستان در شهرستان باستانی و فرهنگ پرور شوشتر (مرکز خوزیان باستان) مرحوم حاج محمد درخشان نژاد آستین همت بالازده و با ابتکار و خلاقیتی مثال زدنی خود را از کارگاه سنتی تولیدی محصولات اجاقی قنادی برادر بزرگش جدا نمود و با تکیه بر رهنمودهای سنتی برادر، کارگاه کوچک تولید حلواشکری و مربای هویج با نام نیاکان را راه اندازی کرد. آن هم با وجود رقبای قدر و متعدد در بازار محدود و سایر مشکلات، که ماندن در میدان اراده ای قوی می خواست.

عشق به زندگی و پیشرفت با بینش و نیروی جوانی، اراده قوی و خلل ناپذیر، صداقت و درست کاری، همه و همه دست به دست هم می دادند تا تولیدکننده جوان را به سمت هدف والای خود سوق دهند. کیفیت اصلی ترین دغدغه او و  مرغوبیت کالا سرلوحه امور روند تولید او شده بود.

هرچند در شروع کار، تولید بسیار اندک بود و می دانست تولید کم برابر با سود کم می باشد و با یک حساب سرانگشتی ساده اقتصادی باید گفت پس بهره ی این فعالیت در چیست. باید گفت با نگرش عمیق و دور اندیشی متفکرانه با تولید کم اما مرغوب بعد از دو سال باعث ایجاد عادت در مصرف کالای خوب در شهر خود شد، و سه سال دیگر زمان لازم بود تا با صبر و حوصله روی شیوه ی تولید خود پیش رود.

با آغاز پاییز سال 1345 محصولات این کارگاه که حالا اعم از حلواشکری، مربای هویج، پشمک، زولبیا و بامیه و … شده بودند از مرزهای شوشتر پا فراتر می گذاشتند آن هم به وسیله تبلیغات چهره به چهره با سنت حسنه ی سوغات بردن و هدیه دادن و بدین ترتیب مهاجرت محصول به تمام بازارهای خوزستان آغاز گردید.

چون اساس کار درست بود و خلاقیت و صداقت دو بازوی قوی تولیدات او بودند، در یک زمانبندی پنج ساله واکنش مثبت بازار به کارگاه رسید و باعث توسعه کار شد. او قهرمان شده بود و حالا وقت قهرمان ماندن بود. او نخوابید بلکه بیدارتر و هوشیارتر خطاب به نیروهای کارگاه گفت: حال که مردم به ما اطمینان کرده اند ما باید جواب اطمینان مردم را با پذیرش مسئولیت بیشتر و جنس مرغوب تر در بسته بندی های شکیل تر پاسخ دهیم. و این هدف بلافاصله از پاییز 1346 در مورد حلوای هویج عملی شد و شکل و اوزان متنوعی از قوطی های بسته بندی برای این محصول در نظر گرفته شد.

زمان می گذشت و نیاکان روزبه روز بیشتر بر سر زبان ها می نشست!

تا سال 1368 مرحوم حاج آقا درخشان با استفاده از نظر و دیدگاه های متخصصان علوم تغذیه و همفکری با فرزندان خود، تولید سنتی را به صنعتی تبدیل نمود و برای اولین بار در خوزستان حلواشکری در بسته بندی های 200، 500، 1000 گرمی در طرح های تازه و زیبا با ابعاد منظم راهی بازار شدند که هم از نظر بهداشت و هم از نظر حمل و نقل و نگه داری کار را آسان تر کرده بود و هم استقبال مصرف کنندگان را در پی داشت. حالا نیاکان در خوزستان یکه تاز میدان شده بود و وقت آن رسیده بود به مهاجرت برون استانی بپردازد.

التحول في الإنتاج ونقل المصنع

خشکسالی های اول دهه 80 خورشیدی و تغییرات آب و هوایی از جمله ذرات معلق در هوا در خوزستان از جمله شوشتر باعث شد که هیئت مدیره تولیدات مواد غذایی نیاکان سه تصمیم مهم اتخاذ کند:

1– تمام مسئولیت شرکت تولیدی به حاج احمدعلی درخشان نژاد فرزند ارشد حاج محمد واگذار شده و حاج محمد بازنشسته شود.

2– شرکت باید محصولات جدید آزمایش سپس تهیه و وارد بازار کند و برای این کار نیازمند روی آوردن به صنایع نو و مدرن و دستگاه های خود کار و اتوماتیک بود.

3– تغییر مکان کارخانه از خوزستان به استان البرز ( از شوشتر به کرج)

در کرج

این تغییر مکان و جابه جایی همراه شد با تمام خودکار شدن دستگاه ها و صنعتی شدن کامل تولید همراه با تکامل دستگاه ها و افزایش تعداد کارکنان و کارگران و به کار گرفتن متخصصان عرصه تولید و تکنسین های مرتبط به تولید.

یادآوری این مهم هم لازم است که بنا بر ضرورت فضای مورد نیاز و نوع تولید، مسئولان بخش صنعت و صنایع غذایی در کرج، شهرک صنعتی نظرآباد را معرفی نمودند تا مقدمات نقل و انتقال صورت پذیرد. و از سال 1386 کار ساخت و ساز شروع و درسال 1388 به اتمام رسید.

حالا دیگر کارخانه صنعتی پا جای پای کارخانه پدر (سنتی) گذاشت و مانند پدر صداقت و کیفیت را دو بازوی خود در نظر گرفت تا به همت این دوبازو حلواشکری نیاکان روز به روز با شکل و شمایل جدیدتر روانه بازار کشور گردید. تنوع در بسته بندی ها و محصولات اعم از حلواشکری، کرم ارده، شیره خرما، شیره انگور، ارده و … با نام تجاری «نیاکان» نام خود را در کل کشور بر سر زبان ها انداخت. محصولاتی با تمام مجوزهای لازم استاندارد، سیب سلامت، حلال و … در فروشگاه های بزرگ زنجیره ای کشور اعم از افق کوروش، جانبو، رفاه، اتکا، هایپرمی، هایپرسی، امیران و غیره … و این تازه شروع کار است برای رسیدن به بازارهای جهانی.

بنده احمدعلی درخشان نژاد، به یاد دارم پدر همیشه به ما می گفت با عشق شروع به کار کنید زیرا این روش شما را به دریای بی کران شادی می رساند و نامتان را به یادگار به برگه های تاریخ اقتصادی و تولیدی کشور خواهد گذاشت و اگر همتتان بلند باشد قله های جهانی در انتظار شماست. روحشان شاد و یادشان گرامی باد.

مدیر عامل شرکت ستاره درخشان پردیس

احمدعلی درخشان نژاد

حلوا نیاکان